کارشناسان مسائل ایران از مردمی بودن احمدی نژاد غافل بودند .
پایگاه اطلاع رسانی مردم : یک پایگاه تحلیلی آمریکایی در گزارشی درباره انتخابات ایران تاکید میکند که بیشتر "کارشناسان ایران " مانند سال 1384 درباره کارایی احمدی نژاد به عنوان یک سیاستمدار و نامزد انتخاباتی مردمی دچار بی توجهی بودند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مردم ، پایگاه تحلیلی "پولیتیکو " آمریکا در مقالهای با عنوان "احمدینژاد پیروز شد " درباره انتخابات ایران نوشت: بسیاری از سیاستمداران آمریکایی و "کارشناسان ایران " بدون هیچ مدرکی انتخاب مجدد محمود احمدی نژاد را که با رای 2/62 درصدی پیروز شد به عنوان تقلب رد کردهاند.
این پایگاه تحلیلی آمریکایی در ادامه مقاله خود اینگونه آورده است: آنها این حقیقت را که رای 6/62 درصدی احمدی نژاد در انتخابات امسال در اصل به مانند 69/61 درصد آرای انتخابات ریاست جمهوری سال 1384 است، نادیده میگیرند. در سال 1384 علی اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس جمهوری پیشین ایران شکست سختی را [در مقابل احمدینژاد] متحمل شد.
پولیتیکو میافزاید: شوک "کارشناسان ایران " درباره نتایج انتخابات جمعه در اصل به طور کامل خود ساخته است یعنی بر اساس فرضیات مرجح و تفکر آرزومندانه اتفاق افتاد.
با وجود آنکه انتخابات ایران از لحاظ استانداردهای غربی آزاد نیست، اما جمهوری اسلامی یک سابقه 30 ساله در برگزاری انتخابات به شدت رقابتی ریاست جمهوری، پارلمانی و سطوح محلی دارد.
به مانند بسیاری از رسانههای غربی، بیشتر "کارشناسان ایران " آمریکا با اغراق درباره "برتری " میرحسین موسوی در هفتههای پایانی رقابتهای انتخاباتی سخن میگفتند. از این مهمتر، آنها به مانند سال 1384 درباره کارایی احمدی نژاد به عنوان یک سیاستمدار و نامزد انتخاباتی مردمی دچار بی توجهی شدند. "کارشناسان ایران " آمریکا فراموش کردند که چگونه احمدی نژاد توسط بیشتر ایرانیان به عنوان پیروز مناظرههای تلویزیونی با سه رقیب مخالف خود به ویژه مناظره با موسوی شناخته شد.
این پایگاه تحلیلی آمریکا در ادامه نوشت: پیش از مناظرهها، نزدیکان موسوی و احمدی نژاد به طور خصوصی اشاره کرده بودند که آنها از برتری حمایتها از موسوی آگاه شدهاند اما پس از مناظرهها همان افراد اعلام کردند که حضور موثر احمدی نژاد و از سوی دیگر مناظره بیقاعده موسوی جایگاه رئیس جمهوری فعلی را بهبود داد.
اساسا، "کارشناسان ایران " آمریکا بطور منسجم پایگاه حمایتی احمدی نژاد را دست کم گرفتند.
پولیتیکو در ادامه به نظرسنجیهای پیش از انتخابات اشاره کرد و نوشت: یک نظر سنجی که پیش از انتخابات 22 خرداد توسط یک سازمان غربی که دارای روش اصولی شفافی برای انجام نظر سنجی است و با تلفن از 11 تا 20 مه (21 تا 30 اردیبهشت) انجام شد، مشخص کرد که احمدی نژاد 20 درصد نسبت به موسوی پیش است. این نظرسنجی پیش از مناظرههای تلویزیونی که همانطور که گفته شد احمدی نژاد به خوبی ظاهر شد و موسوی عملکرد ضعیفی داشت، برگزار شد.
"کارشناسان ایران " آمریکا تصور میکردند که اوضاع اقتصادی نه چندان خوب در ایران چشم اندازهای انتخاب مجدد احمدی نژاد را تضعیف خواهد کرد. اما صندوق بینالمللی پول پیشبینی میکند که اقتصاد ایران در واقع رشد آرامی را در سال جاری میلادی خواهد داشت (در حالیکه بیشتر کشورهای عربی خلیج فارس در رکود اقتصادی قرار دارند).
به نظر میرسد شمار قابل ملاحظهای از ایرانیان شامل افراد مذهبی، اقشار کم درآمد جامعه، کارمندان دولت و بازنشستگان بر این باورند که سیاستهای احمدینژاد به نفع آنهاست.
و در حالی که بسیاری از ایرانیان از تورم شکایت میکنند، نظرسنجی موسسه اروپایی تیافتی اعلام کرد که بیشتر رای دهندگان ایران احمدی نژاد را مسئول تورم نمیدانند.
این پایگاه تحلیلی آمریکا همچنین نوشت: "کارشناسان ایران " آمریکا اعلام کردند که مشارکت بیش از 80 درصدی روز 22 خرداد باید به نفع موسوی باشد اما این خط تحلیلی تنها بیانگر یک سری فرضیات بود.
این گزارش میافزاید: پیروزی احمدی نژاد ممکن است اوباما و مشاوران ارشد وی را مجبور به کنار آمدن با نقایص و تضادهای داخلی رویکرد آنها در قبال ایران کند.
جمهوری اسلامی، نظامی با مراکز قدرت چند گانه است که درون این نظام اتفاق نظری قدرتمند و پایدار درباره مسایل بنیادین امنیت ملی و سیاست خارجی از جمله برنامه هستهای و روابط با آمریکا وجود دارد.